Esztergomi Aranyhegyi Óvoda

Nyuszi csoport

A „Nyuszi” vegyes csoportba jelenleg 24 kisgyermeket vár reggelente nagy szeretettel  Gabi néni (óvodapedagógus), Anikó néni (német nemzetiségi óvodapedagógus) és Gabi néni (dajka). 

3 kis-, 8 középsős- és 13 nagycsoportos korú kisgyermek jár hozzánk.

A 2017/18 –as nevelési évben váltunk német nemzetiségi csoporttá, ami azt jelenti, hogy a gyermekek mindennapi tevékenységeit játékos formában átszövi a német nyelv és annak elsajátítása.

Nagyon fontos számunkra, hogy szeretetteljes, kiegyensúlyozott, vidám, családias légkör és odafigyelő gondoskodás vegye körül a gyermekeket.

Pedagógiai programunk mellett, a gyermekek egyéni sajátosságait, valamint személyiségüket figyelembe véve választjuk meg az aktuális tevékenységeket.  Játékos, megtapasztalásos, cselekedtetéses formában tevékenykednek a gyermekek, ami segíti fejlődésüket. Színes programjaink az ünnepkörhöz kapcsolódnak. Kirándulást, óvodán kívüli élményszerzés (múzeum-, zeneiskola látogatás, városi programokon való részvétel stb.) lehetőségét is biztosítjuk gyermekeink számára.

Megünnepeljük a csoportba járó gyermekek születésnapját, melyet az adott hónap utolsó szerdáján tartunk. Fontos számunkra továbbá a szülőkkel való kiváló együttműködés.

 Tágas, ízlésesen berendezett, emeleti csoportszobánkban, minden évben megújuló játékokkal várjuk a gyermekeket.