Esztergomi Aranyhegyi Óvoda

Pillangó csoport

Csoportunkba 14 nagycsoportos 6-7 éves gyermek jár. Csoport összetételünkre jellemző, hogy többségében fiúk járnak, 9 kisfiú, és 5 kislány. 

Fruzsi néni (óvodapedagógus) már 3 éve van a Pillangó csoportos gyermekekkel, Judit néni (óvodapedagógus) 2021 nyarán kapcsolódott be csoportunk életébe. Jelenleg két dajka nénink van: Móni néni és Gréti néni. Az egyik egyik legfontosabb dolog számunkra nyugodt, vidám, kiegyensúlyozott légkör biztosítása, ahol minden gyermek biztonságban érezheti magát. Figyelembe vesszük és szeretettel támogatjuk a gyermekek egyéni sajátosságait, eltérő fejlődési ütemét.

Óvodánk pedagógiai programját a gyermekekkel együtt közösen valósítjuk meg.

Mivel idén gyermekeink nagycsoportosak, így elsősorban az iskola előkészítés és az önállóságra nevelésre fektetünk nagy hangsúlyt, hogy az iskolában is felszabadultabban fogadják a kapott feladatokat.

Tevékenységünk tervezésénél odafigyelünk, hogy gyermekeink minél több ismeretet szerezzenek tapasztalás útján, ismerjék meg az őket körül vevő szűkebb – tágabb környezetüket.

Rendszeresen részt veszünk a városi és az iskolák által szervezett programokon.

Szívesen járunk kirándulni, sétálni az óvoda környékén. Kihasználjuk a gyönyörű természeti adottságokat, hogy meg tudjuk láttatni gyermekeinkkel az Arany hegy szépségeit, növény és állatvilágát.

Az óvodai ünnepek mellet megünnepeljük a gyermekeink születésnapját, az adott hónap utolsó csütörtökén.

Tágas csoportszobánkban fa bútorok, természetes anyagokból kiegészítők, frissen felújított parketta és rengeteg szabály-, konstruáló-, szerepjáték segíti a gyermekeket személyiségük fejlődésében.

A gyermekek fejlődése mellett nagyon fontos számunkra a családokkal, szülőkkel való kölcsönös bizalomra épülő, szeretetteljes kapcsolat kialakítása.