Esztergomi Aranyhegyi Óvoda

Süni csoport

Jelenleg 19 kisgyermek jár csoportunkba, akik vegyes életkorúak (3-7 éves gyerekek). Két óvónéni és egy dajka néni alkotják a csoport felnőtt tagjait. Kriszta néni, mentor szakvizsgás óvodapedagógus, Csenge néni, német nemzetiségi óvodapedagógus és Kitti néni, dajkaként vigyázza a gyerekek mindennapjait.

Mi, sünisek 2017. szeptemberétől, Esztergomban egyedülállóan, egyike lettünk az óvodánkban található két német nemzetiségi csoportnak. Ez a kétnyelvű nevelés átszövi az egész napunkat, és amikor lehetőségünk nyílik rá, játékos módon csempésszük be az idegen nyelvet a gyerekek életébe. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a csemetéink mindennapi életébe nyugodt, biztonságos, kiegyensúlyozott légkörben biztosítsuk a szabad játékot és játékos módon sajátíthassák el a csoport szokás- és szabályrendszerét. Ebben kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés, a német nyelvi nevelés és a Biztonságos Óvoda Program.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a csoportunkba járó gyerkőcöket komplexen (a tevékenységek tartalmának összekapcsolásával) fejlesszük. A kicsiknél segítjük a nyugodt beszoktatást, a középsősöknél a fejlődést és a nagycsoportosoknál az iskolára való felkészülést. Sok olyan tevékenység is tarkítja hetünket, ami az egészséges életmód szerves részét képezi. Hetente kétszer van lehetőségünk használni a tornatermet, hetente egyszer pedig a sószobában indul a reggelünk, majd még egy alkalom keretein belül játszanak ott a gyermekek.